11 компютърни гении от ЧСУ Юрий Гагарин“ в СОК Камчия“ отиват

...
11 компютърни гении от ЧСУ Юрий Гагарин“ в СОК Камчия“ отиват
Коментари Харесай

Малки компютърни гении от Варна смайват с постижения

11 компютърни гении от ЧСУ " Юрий Гагарин “ в СОК " Камчия “ отиват на Областния кръг на Националното съревнование по осведомителни технологии – IT Знайко! Двама от възпитаниците на ЧСУ " Юрий Гагарин “ са с най-високите резултати измежду класиралите се от цялата страна.

Александър Рожков от 6 клас е с един от най-високите резултати от надпреварата, което го подрежда втори по успеваемост в цялата страна. Компютърният талант е смаял комисията на общинския кръг, тъй като е създал плана си на стратегия, която се учи в 10 клас. Само преди няколко месеца Рожков се класира преди всичко от учебните заведения във Варна и стана пети по успеваемост на Олимпиада по информатика и компютърна просветеност, в която участваха 270 деца от цяла България.

Никола Ников от 3 клас в същото учебно заведение е трети по успеваемост в България и преди всичко измежду учебните заведения във Варна с резултат от 890 точки при оптимални 960т.

През миналите две години национални първенци от надпреварата са още веднъж възпитаници на ЧСУ " Юрий Гагарин “. През 2018г. националния кръг на надпреварата " IT-Знайко “ в Пампорово за VІІІ клас завоюва, Елисавета Николова като за първи път в историята на надпреварата Елисавета показа приложна стратегия за операционната среда Windows, която може да бъде конфигурирана и да се популяризира свободно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР